Лудогорец изпреварва Копенхаген с парите

Лудогорец изпреварва Копенхаген с парите
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

"Лудогорец“ струва с 11 милиона евро повече от „Копенхаген“. Двата тима се изправят един срещу друг в дуел на 1/16 финалите в Лига Европа, предаде Sporta.bg.

Според сайта „Трансфермаркт“ тимът от Разград струва точно 43,83 млн. евро, докато датският отбор е на стойност 32,71 млн. евро. Съвсем очаквано най-скъпите играчи на „орлите“ са Клаудио Кешеру и Джонатан Кафу. Двамата струват по 4 млн. евро. Нищо, че босовете в Разград си фантазират, че за бразилеца могат да приберат над над 10 милиона минимум в евро валутата.

В това отношение обаче „Копенхаген“ има предимство. Йорес Окоре, централен защитник на тима, е оценяван на 4,5 млн. евро. Именно бранителят има главна заслуга за малкото допуснати голове в групите на Шампионската лига.

„Копенхаген“ бе с най-добрата защита след като получи едва две попадения в 6 мача. В група с „Порто“, „Лестър“ и „Брюж“, противникът на „Лудогорец“ завърши трети с 9 точки и продължи участието си в Лига Европа.

В своите срещи в най-комерсиалния клубен турнир „Копенхаген“ направи 1:1 и 0:0 с португалците, завърши 0:0 и 0:1 с „Лестър“, но победи белгийците на два пъти – с 4:0 и с 2:0. Резултати, които респектират. Това признаха и от Разград.

#Лудогорец #Копенхаген #Лига Европа #Разград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »