Тръгна делото за трагедията в "Миджур"

Тръгна делото за трагедията в "Миджур"
Източник: ФОРУМНЮЗ
A A+ A++ A

Започна съдебния процес взрива в завода за боеприпаси край Горни Лом, съобщава Нова телевизия. Като обвиняеми са привлечени четирима души - собственикът на завода Валери Митков, инспекторът по безопасност на труда в завод "Миджур", бивш шеф на дирекция в Икономическото министерство и началникът на служба КОС Божидар Василев, предаде 24 часа.

Те са обвинени за смъртта на 15 души - 13 мъже и две жени, които утилизирали мини в завода. На днешното заседание адвокатите и прокурора не се разбраха делото да започне по съкратената процедура и то ще се гледа по общия ред. В съдебната зала не бяха допуснати нито журналисти, нито близки на загиналите.

На 1 октомври 2014 година експлозия в завод "Миджур" отне живота на 15 души след като изравни със земята два от цеховете на предприятието. Взривът остави без родители четири деца, а две жени бяха ранени. За инцидента в Окръжния съд във Видин бяха повдигнати обвинения срещу четирима души, сред които и собственикът на завода Валери Митков. Той е привлечен под отговорност за смъртта на 15 души и причинени телесни повреди на две лица, пишат от OFF news.

Срещу него е повдигнато и обвинение за съставяне на документи, в които е удостоверил неверни обстоятелства. Обвиняема за причинена смърт по немарливост е бивша служителка в завода, която е отговаряла за условията на труд. Подсъдими за длъжностни престъпления са и бивш директор в Министерството на икономиката и бивш началник на отдел „Контрол върху общоопасните средства" в МВР. Делото ще се гледа при закрити врати.

#Божидар Василев #Миджур #Горни Лом #Валери Митков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »