Над 300 машини обслужват заснежените участъци на републиканските пътища

Над 300 машини обслужват заснежените участъци на републиканските пътища
Източник: WordPress.com
A A+ A++ A

Над 300 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Превалявания от сняг има в почти цяла Северна България - в областите Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Русе, като на места покривката е 5 - 10 сантиметра, пише 24 часа.

По-слаб снеговалеж има в областите Силистра, Бургас и Хасково. Ограничение на движението към този час има на път II-35 Троян – Кърнаре. Въведена е забрана за движение на товарни МПС над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета. Пътищата се почистват и обработват с химически вещества и сол против обледяване, за да се осигури безопасното пътуване. Необходимо е шофьорите да карат внимателно с повишено внимание и по-ниска скорост, съобразена с пътните условия. От Агенция "Пътна инфраструктура" призоваха също водачите да се спазват въведените ограничения за движение по пътищата.

Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопасността на всички останали. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

 

#пътна инфраструктура #снеговалеж #МПС #пътуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »