Стефан Данаилов: На Доган са му ясни нещата за Русия

Стефан Данаилов: На Доган са му ясни нещата за Русия
Източник: Prekrasna.bg
A A+ A++ A

Ахмед Доган е прав, като казва, че Русия е алтернатива, гарантираща сигурността и мира в света. Това заяви Стефан Данаилов в интервю за "Беновска пита". "Аз имам претенции да познавам руската душа, защото съм работил години наред и то с творци, които са много по-разкрепостени били в тези години от всички останали и затова не може с лека ръка така да се отхвърля Русия и да се правят глупости, и да се говорят щуротии", заяви той. И обясни, че Доган винаги е гледал напред, предаде 24 часа.

"Много харесвам Ахмед Доган. Много умен човек, много му са ясни нещата", заяви Ламбо и разказа, че е имал малко контакти със Сокола по време на тройната коалиция. Бойко Борисов не трябваше да си подава оставката след загубата на президентските избори, смята още Данаилов. "Той не е Ренци. Ренци предизвика този референдум той, Ренци и го губи. Изборите не ги предизвика Борисов, те са си избори. Той си пуска своя кандидат, преценили, че ще победи, но то не е същото. Разликата е много голяма", допълни Ламбо.

Той обясни, че Борисов е имал други по-силни кандидатури за президент, като пример даде Йорданка Фандъкова. "Цачева умее да си ръководи работата в парламента. Тя мисля, че е един добър човек, като характер, но не става от всеки за тази функция президент. Просто не беше за това", каза той. Ламбо не виждал причина изпълнителната власт в лицето на ГЕРБ да не може да работи с президента Радев, който можел да е коректив. "Борисов искаше "вся власт Советом". Цялата власт да бъде за него, но не му се получи и се разсърди и хайде подава оставката, но и това е написано в конституцията какво ще стане. Така че, аз много, много не се тревожа от тези приказки", каза Данаилов.

Според него Румен Радев е направил добре, че не е отишъл на заседанието на КСНС при президента, защото това, че си бил получил "хартийката" не го правело президент още. Обаче одобри и срещата му с посланиците от ЕС, защото това било "представяне". Корнелия Нинова доказала, че става за председател на БСП. "След толкова години на загуби, първата победа никак не е случайна. Тя е, напротив, тя е толкова бясна, че трябва да я охлаждаме", разказа той. Но имал и критики към нея - "тя е прекалено емоционална и някой път реакцията е преди, за съжаление, размисъла". Ламбо одобри поетия от Нинова курс на обновяване на БСП, но разкритикува младите, които искали да се впишат в активните редици на партията и в ръководството, че нямат мисия, а гонят само кариерно израстване.

Данаилов се върна назад в годините и разказа защо е влязъл в политиката. Канили го от самото начало на промените, но той все отказвал. Но към 1996-1997 г., когато много помагал и тичал по митинги, променил мнението си, а като един от "виновниците" за това посочи Красимир Премянов. "Исках една среща с Краси Премянов, който беше от високото ръководство - и в парламентарната група, и в ръководството беше така от втория човек, заедно с Павел Васев по един въпрос, който интересуваше кинодейците. Дълго време исках среща, не се случи, накрая той ни покани в 7,30 ч сутринта и ние с Васев се изтъпанихме, за да се срещнем и да споделим нещо, което трябва да помогне групата. Точно 15 минути беше срещата, нищо не се случи и всъщност тогава реших сам да си върша работата и бях вече склонен да вляза в политиката, макар че се случи доста по-късно", разказа Ламбо.

И допълни, че в онези години "доста хора заблуждаваха Жан Виденов, защото той имаше много хубави идеи и можеше да се случат по-добри неща". Когато тръгнала историята с житото обаче, разбрал, че са много зле. "Нямаше хляб в България. Кой го изнесе, какво направиха не знам, но явно структурите, институциите, които отговарят за вноса и износа на това най-важно нещо за българина и за всеки - хлябът, беше много смущаващо. На откриване кампанията на Георги Пирински за президент в НДК Жан Виденов дойде и му викам: „Жан, вярно ли е това, което се говори, че няма жито, пък и няма пари за жито?“. Той каза: „Вярно е.“, и тогава разбрах, че сме много зле", разказа Данаилов.

#Русия #Стефан Данаилов #Ахмед Доган #Румен Радев #КСНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници