Арестуваха военен, прегазил 80-годишна жена край Казанлък

Арестуваха военен, прегазил 80-годишна жена край Казанлък
Източник: Кросс
A A+ A++ A

По искане на Военноокръжна прокуратура – Пловдив, Военен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 41 годишния капитан С. Стоянов – военнослужещ от военно формирование 46 700 – Сливен, за причиняване на смъртта на 80 годишна жена при пътно транспортно произшествие, съобщиха от държавното обвинение, предаде Труд.

На 02.12.2016 г. обв. С. Стоянов се движил по път в района на с. Копринка, община Казанлък, управлявайки лек автомобил м.“Пежо 307“. При движението си по пътя С. Стоянов нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с характера и интензивността на движението и по непредпазливост причинил смъртта на 80 годишна жена. След причиняването на инцидента, Стоянов избягал от местопроизшествието.

В рамките на проведеното разследване и оперативно издирвателни мероприятия, С. Стоянов е установен и задържан.

ВОП – Пловдив е повдигнала обвинение на капитан Стоянов за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата и поиска от Военен съд – Пловдив вземането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът прие доводите на прокурора от ВОП – Пловдив, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление, както и реална опасност Стоянов да извърши друго престъпление.

Разследването продължава.

#военнослужещ #Казанлък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"