Човешка грешка е основната версия за взривовете край Петолъчката

Човешка грешка е основната версия за взривовете край Петолъчката
Все още не са открити тримата работници, които са в неизвестност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Човешка грешка е основната версия, по която работи екипът следователи на мястото на взривения склад за утилизация на боеприпаси в района на Петолъчката, заяви единият от следователите на място Георги Илиев.

По думите му видимо са нанесени сериозни материални щети. Все още не са открити тримата работници, които са в неизвестност.

Допуска се възможността телата им да са напълно унищожени следствие на мощния взрив и опустошителния пожар, който се е разразил веднага след него.

Работниците са били на най-рисковото място в склада, потвърди следовател Илиев, цитиран от Дарик радио.

Прокуратурата и следствието започнаха разследване за причините за инцидента още във вторник вечерта. Водят се разпити. Иззети са и документи от фирмата „Берета Трейдинг", която стопанисва взривилият се склад за обезвреждане на боеприпаси.

Според заместник-министърът на отбраната Валентин Радев искра от кибрит или запалка може да са възпламенили складовете, каза той пред БНТ.

Военният министър Аню Ангелов пък каза, че е имало нарушение на правилата за безопасност, тъй като в района на цеха, който се взриви, е намерен мобилен телефон.

На места, където се извършва утилизация на бойна техника, не може да се внасят GSM устройства, подчерта той.

„За мен е важно от самия факт за намерения джиесем, че не са изпълнявани всички процедури, които трябва да изпълняват. Освен това вътре са били само трима, въпреки че трябва да работят петима, двама са били на терасата. Всичко това говори за определено неизпълнение на технологичния процес, за който те са инструктирани", обясни министърът.

Аню Ангелов бе лаконичен, че не може да каже нищо по отношение на каквато и да било версия.

От пресцентъра на МВР призоваха хората от района на Петолъчката да се обадят веднага на телефон 112, ако намерят осколки, боеприпаси или части от тях. От телефона за спешни повиквания тази информация ще бъде предавана на експертите, ангажирани с обезопасяването на района, се казва в съобщението на МВР.

#Георги Илиев #следовател #Петолъчката #взрив #боеприпаси #Берета Трейдинг #склад #заместник-министър на отбраната #Валентин Радев #министър на отбраната #Аню Ангелов #МВР #112

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"