Пирин и Берое във финален двубой в 18-ия кръг на Първа лига

Пирин и Берое във финален двубой в 18-ия кръг на Първа лига
Източник: Gong.bg
A A+ A++ A

Пирин и Берое ще сложат точка на 18-ия кръг в Първа лига с двубой помежду си в Благоевград. За Берое мачът е за задължителни три точки в борбата на старозагорци да стигнат до място в първата шестица, предаде Gong.bg.

За Пирин, който спечели последният си домакински мач с 4:1 над Дунав, контузени са Антон Костадинов и Александър Башлиев. За Берое след наказание се завръща ганаецът Карлос Охене, а единственият, който ще пропусне двубоя е Илия Миланов.

Още за преди мача:

- Берое и Левски са единствените отбори, срещу които благоевградчани още не са съумявали да отбележат гол през настоящия сезон 0:1 в Стара Загора и 0:2 на „Георги Аспарухов”.

- Пирин Бл неизменно се разписваше във всяко от досегашните си 8 домакинства на „Христо Ботев”.

- Със 7-те си гола досега Даниел Младенов е в Топ 7 на листата на стрелците в Първа лига през сезона, където са още трима от Лудогорец (Кешеру, Марселиньо и Вандерсон), двама от Ботев Пд (Жоао Пауло и Неделев) и един от Локо Пд (Мартин Камбуров).

- Японецът Кохей Като вкара първия си (и засега единствен) гол в българското първенство в предишния мач на Берое с Пирин Бл – 1:0 на 26 август т.г.

- Берое завърши трети през миналия сезон, а сега е 6 позиции по-надолу във временното класиране, но Славия е тимът с най-голям регрес – белите бяха четвърти тогава, сега са чак 11-и.

- Ако играе в последните две шампионатни срещи на беройци през есента, левият бек Веселин Пенев ще влезе в отбраната компания на футболистите с 300 или повече мачове в Първа лига.

#първа лига #Берое #Пирин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"