Студенти разрешиха проблема с "фалшивите" новини във Facebook

Студенти разрешиха проблема с "фалшивите" новини във Facebook
Източник: Dnes.bg
A A+ A++ A

Студентите от "Принстън" откриха решение на проблема с "фалшивите" новини. Според тях обаче никой от медийните гиганти не иска то да стане популярно. От години интернет гигантът Facebook прави опити да се пребори с показването на фалшиви новини в новинарските ленти на потребителите си. Според студенти от "Принстън" решението на проблема е лесно и би отнело едва 36 часа. За да се случи, те вярват, че социалната мрежа просто трябва да ги наеме, предаде БНТ.

От години интернет гигантът Facebook първи опити да се пребори с показването на фалшиви новини в новинарските ленти на потребителите си. Според студенти от Принстън - решението на проблема е лесно и би отнело едва 36 часа. За да се случи те вярват, че социалната мрежа, просто трябва да ги наеме. 

По-малко от два дни, четирима студенти, бързи компютри и почти никакъв сън - превърнали идеята в реалност. Младежите създали приложение, което отсява истината. Повече от 70 хиляди вече изтеглиха безплатното приложение. А то работи доста просто. 

Приложението "FiB", сега е активно само за Google Chrome. За да работи бързо, използва част от ресурса на потребителите. Според младите учени още 36 часа и добър хонорар от Facebook ще го превърнат в обичана и полезна функция.

#Принстън #Facebook

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"