Велико Търново помага на пострадалите в Хитрино

Велико Търново помага на пострадалите в Хитрино
Източник: Фокус
A A+ A++ A

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов инициира дарителска кампания в подкрепа на жителите на шуменското село Хитрино, пострадали вследствие на влаковата катастрофа. В часовете след инцидента Панов проведе разговори с кмета на селото Нуридин Исмаил и го увери в подкрепата, на която местното население в Хитрино може да разчитат, пише Труд.

Веднага щом бъде отменена евакуацията и стане ясно от какво се нуждаят хората, Даниел Панов и екипът му в Община Велико Търново ще обявят дарителска акция сред бизнеса, неправителствения сектор, Българския Червен кръст и обществеността в старопрестолния град. Ще бъдат оповестени и сметки за набиране на средства.

„Вярвам, че великотърновци ще се включат в кампанията и ще помогнат на хората в с. Хитрино според възможностите си. Нека всички се помолим за семействата на загиналите, за оздравяването и възстановяването на пострадалите. Помним помощта на цяла България, когато имахме нужда от подкрепа заради наводненията през лятото на 2014 г. Нека помогнем”, коментира Даниел Панов.

Подкрепа за кампанията са изразили и кметове на други градове и населени места в България, както и членове на Националното сдружение на общините.

#Даниел Панов #Хитрино #Нуридин Исмаил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »