Жена, родила мъртво бебе, съди „Шейново“ за 200 000 лв.

Жена, родила мъртво бебе, съди „Шейново“ за 200 000 лв.
Предишният изпълнителен директор на „Шейново“ д-р Иван Костов подаде оставка след смъртта на 35-годишната родилка Надежда Узунова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жена, родила преди година мъртво бебе, е подала иск за 200 000 лева обезщетение от столичната АГ болница „Шейново“.

Случаят вече е проверяван от представители на Регионалната здравна инспекция и на Столичната община и не са открити нарушения при работата на лекарския екип, коментира за БТА изпълнителният директор на болницата д-р Таня Андреева.

В. Б. е била приета за раждането в „Шейново“ в средата на март миналата година. Детето е било извадено с увита около врата му пъпна връв. Това е спряло развитието на плода и е довело до смъртта му още преди раждането, добави Андреева.

Исковата молба е подадена в Софийски градски съд на 18 април тази година. Освен сумата жената иска и лихвите по нея от постъпването й в болницата до произнасянето на съда по иска.

Д-р Андреева посочи, че заради молбата е назначена лекарска контролна комисия, която отново ще прегледа документите по този случай.

В отговор на въпрос тя каза, че искове срещу лекари от здравното заведение са били подавани и през изминалите години. В по-голямата част от случаите съдът се е произнасял в полза на лекарите и не е приемал, че става въпрос за лекарска грешка.

След смяната на изпълнителния директор на болницата през ноември миналата година не е имало други искове за работата на лекарите в болницата.

Предишният изпълнителен директор на „Шейново“ д-р Иван Костов подаде оставка след среща с премиера Бойко Борисов.

Напускането му дойде след смъртта на 35-годишната родилка Надежда Узунова в АГ „Шейново“. Жената почина, след като няколко пъти бе връщана от болницата и не е била приета за раждане.

По-късно почина и новородената й дъщеричка, която бе с тежки увреждания.

#бебе #Шейново #Регионалната здравна инспекция #Столичната община #Таня Андреева #Софийския градски съд #Иван Костов #оставка #Бойко Борисов #премиер #Надежда Узунова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници