България ще емитира до 950 000 000 евро

България ще емитира до 950 000 000 евро
По-рано през деня финансовият министър Симеон Дянков заяви, че държавата ще вземе еврооблигации на стойност точно толкова, колкото да се изплати първата част на дълга от времето на Тройната коалиция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Законопроект за ратифициране на Договора за емитирането на облигации на стойност до 950 000 000 евро приеха депутати в сряда.

Това те направиха по време на съвместно заседание на Комисията по външна политика и отбрана и Комисията по бюджет и финанси, предаде БГНЕС.

По-рано през деня финансовият министър Симеон Дянков заяви, че държавата ще вземе еврооблигации на стойност точно толкова, колкото да се изплати първата част на дълга от времето на Тройната коалиция.

„Те ще са до 950 милиона евро – такова е нашето предложение, което вече е минало през Министерски съвет“, посочи Дянков.

Ратифицирането е насрочено за петък тази седмица.

Законопроектът за ратифициране на Договора за подписка е между Република България и БНП „Париба“, Ейч Ес Би Си Банк ПЛС и Райфайзен банк интернешънъл.

#емитиране #облигации #депутати #тройната коалиция #Симеон Дянков #финансов министър #дълг #Министерски съвет #България #БНП Париба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »