Хуан Сантос: Нобеловата награда е дар от бога за мира в Колумбия

Хуан Сантос: Нобеловата награда е дар от бога за мира в Колумбия
Източник: Ureport.bg
A A+ A++ A

Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос каза, че Нобеловата награда за мир, с която той бе удостоен тази година, е "дар от бога" за мирния процес в латиноамериканската страна, която от половин век водеше жестока война с левите бунтовнически движения в страната. Церемонията за връчване на Нобеловата награда за мир ще се състои утре, предаде БНТ.

Видях, че хората се разделиха 50 на 50 в мненията си (за мирно споразумение с бунтовниците от ФАРК), но всички те искаха мир", каза той пред репортери в Осло, където пристигна за утрешната церемония по връчване на наградата. "Хората в Колумбия възприеха наградата като мандат от международната общност да продължим усилията за постигане на такова споразумение", подчерта колумбийският държавен глава. 

Той каза, че не е довел за церемонията в норвежката столица представители на ФАРК, за да не "създава проблеми" на норвежкото правителство, но добави, че и бунтовниците, с които той неотдавна подписа мирно споразумение, "ще бъдат тук по дух и сърце". Испански адвокат, който е посредничил в мирните преговори, ще представлява партизаните на церемонията утре.

#Хуан Мануел Сантос #Нобеловата награда за мир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"