Скандална продажба на военен имот в Черноморец предизвика масови протести

Скандална продажба на военен имот в Черноморец предизвика масови протести
Източник: бТВ
A A+ A++ A

Жители на Черноморец излизат на протестно шествие в събота. Стотици наследници на земи може да останат без земите си. По думите им военното министерство подготвя продажбата на терени на брега на морето в местността „Червенка", предаде бТВ.              

Tеренът е върху полуостров в землището на гр. Черноморец, а наследниците са над 400. Ползван е за складове на военните, а местните дори не са обезщетени. „Ако те покажат дори един документ, с който на мен или на моите съграждани, са платили 2 лв за един квадратен метър или за един декар, няма да имаме претенции, но няма такова нещо", категоричен е наследника на земи в местността Милко Димов.

Като повечето военни имоти и този е с отпаднала необходимост. Подобни разпадащи се огради обикалят военния имот от 215 дка. Местните водят съдебни дела, пращат писма до всички институции. „Само дето на арменския поп и на Господ не сме пратили още наши послания, но след като това не свърши работа, вече ще минем към неподчинение към тази наша държава, която ни кара да й ставаме врагове", посочва Милан Миланов, кой е председател на Инициативен комитет.

На о-в „Свети Иван” цените на земите са по-малко от 200 лв. за квадратен метър. Преди месец с решение на Министерски съвет е променен статутът на земята от публична в частна държавна собственост, а това вече дава право да бъде разпродавана.

„Запознати сме с нещата, които са направени от Министерство на отбраната, затова и хората се надигнаха", заяви служителят в кметството на Черноморец Гергана Тончева.

 

#Черноморец #Министерство на отбраната #имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"