Съдят шофьор за убийство на дете отпреди година

Съдят шофьор за убийство на дете отпреди година
Източник: Арда нюз
A A+ A++ A

След повече от година Ловешката окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен шофьор, карал с превишена скорост и причинил смъртта на дете. 11-годишното момиченце бе убито на сватбата на сестра си на фаталния 13 август м.г., предаде 24chasa.bg.

Габриела и нейна връстница изскочили от ресторант "Ловеч", където се вихрело празненството, за да си купят сладкиши. Не се обадили на родителите си, смятали да се върнат бързо. Когато тръгнали да пресичат пътното платно не се огледали и били връхлетяни от внезапно появила се сребриста кола. При удъра Габриела получава тежки наранявания, а другото дете било бутнато леко от следваща кола.

Минувач му помогнал да стане и да отиде в ресторанта, за да съобщи за случилото се. Трагедията се разиграла около 22,30 часа - лошата новина бързо се разнесла. Изпитият алкохол на вечерната сватба превърнал веселието в отмъстителен бяс. С писъци и закани празнуващите за секунди опразнили ресторанта. Разярени мъже измъкнали шофьора на другата кола и започнали да ги налагат.

На мястото на инцидента пристигнал полицейски патрул, но тълпата се нахвърлила и срещу него. Афектираните хора обърнали двата автомобила нагоре с колелата и потрошили патрулката. За съжаление блъснатото дете починало в болница от тежките травми. Пред следователи Благовест разказал, че около 22 часа се събрал с група приятели, напазарували от магазин и решили да отидат някъде, където да спрат колите и да си говорят. Избрали място до Алеята на космонавтите по ул. "Осъмска" точно зад хотела. Пръв потеглил Благовест с "Алфа Ромео", в колона го следвали другите две коли на приятелите му.

Под козирката на хотела изведнъж изтичало дете, но Благовест не могъл да реагира и го ударил. После станало ясно, че вместо с разрешените 50 км, той шофирал с над 70. Предстои насрочване на дата за делото и разглеждането му от съда.

#шофьор #СМЪРТТА #Ловеч #алкохол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори