Протести и подписка след корекциите в разписанията на БДЖ

Протести и подписка след корекциите в разписанията на БДЖ
Източник: Бряг
A A+ A++ A

От 11 декември влиза в сила ново разписание на БДЖ, според което часът на тръгване на следобеден влак по направление Стара Загора – Горна Оряховица е изместен с близо два часа по-рано, което създава сериозен проблем на пътуващите и работещите в този район. Недоволните са създали протестна гражданска група и са написали писма до управителя на БДЖ – Пътнически превози, до областния управител на Габрово, до кметовете на Трявна и Дряново, предаде БНР.

Близо сто души са се подписали в подписката, придружаваща писмото до институциите, каза Виолета Недялкова, която е представител на Гражданския инициативен комитет. Тя обясни защо новото разписание и изместването с два часа по-рано на влака от Стара Загора за Горна Оряховица е такъв проблем за тях. "Ние нямаме друг влак, с които да се прибираме. Следващият влак е чак в 18.42 часа, който идва от Пловдив, той е бърз влак и не спира на всички спирки и гари в посока Горна Оряховица. Друго – той е по-скъп влак, ние се движим с карти. Не може връщането ни да бъде с този влак", допълни Недялкова.

Инж. Ивайло Георгиев от "Оперативно управление и анализ на графика за движение на влаковете" в БДЖ уточни, че корекцията е предвидена, за да имат пътуващите връзка с влака от Варна до София през Пловдив. Той увери, че от 19-ти декември за пътуващите между Горна Оряховица и Плачковци ще бъде осигурен друг влак по старото разписание. "От гара Плачковци ще стартира движението на пътнически влак до Горна Оряховица, който ще бъде по лятното разписание на влак - 40 и 104, т.е. планираме от Плачковци влакът да тръгва в 16.50 часа, през гара Трявна да бъде в 17.00 часа, а в Горна Оряховица ще бъде в 18.20 часа".

#БДЖ #протестна #Ивайло Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"