КЗП следи за нарушения по празниците

КЗП следи за нарушения по празниците
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Комисията по защита на потребителите ще следи за нарушения и измами покрай празниците. Това заяви Димитър Маргаритов, председател на комисията по защита на потребителите, предаде БНТ.

По негови думи, че вече са започнали проверки в страната. "Със стабилно присъствие на целия пазар ще предпазваме потребителите. След средата на декември ще добавим към нашите активности и зимните курорти, тъй като и там започва сезона. В момента извършваме проверки върху търговската мрежа. С наближаването на повече празници има и по-големи уловки. Уловките могат да бъдат в няколко посоки: нормалните административни нарушения - липса на цена, подвеждащата информация относно характеристиката на някои стоки, а могат да бъдат и нелоялни търговски практики, като например приканване с рекламни брошури да посетите търговския обект за да си купите нещо много изгодно, но отивате в търговския обект и се оказва, че това нещо изобщо не е зареждано на тази цена, но може да си купите нещо два пъти по скъпо", допълни Маргаритов

Той заяви, че от комисията непрекъснато наблюдават пазара, а заради предстоящите празници са удвоили усилията си. "Когато има празници рисковете са повече, защото търговците се изкушават да отправят оферти. Ние наблюдаваме пазара непрекъснато. Усилията ни по повод 8 декември стартираха преди десетина дни."

#Димитър Маргаритов #пазар #празници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »