Готвят риалити шоу на Марс

Готвят риалити шоу на Марс
Веднъж пристигнали, астронавтите ще споделят опита си, ще разказват какви експерименти правят и как изследват Марс. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Частна компания иска да изпрати четирима души на Марс до 10 години, като екипажът няма да се завръща на Земята, а на всеки две години на Червената планета ще пристига ново попълнение, за да бъде създадено селище.

Полетът, който ще продължи седем месеца, ще бъде финансиран с риалити шоу на Земята. Планът е до 2033 г. на Марс да живеят 20 души, предаде БТА.

Идеята има подкрепата на носителя на Нобелова награда за физика Герард 'т Хоофт и на създателя на Биг Брадър Пол Ромър.

Компанията „Марс уан“ вече води преговори с частния космически превозвач „Спейс екс“, който неотдавна изстреля първия частен кораб до международната космическа станция.

Обучението на астронавти ще започне догодина, като подборът им и подготовката ще бъдат превърнати в „медийно събитие“, подобно на риалити шоу.

Така и ще бъде финансирана мисията. Веднъж пристигнали, астронавтите ще споделят опита си, ще разказват какви експерименти правят и как изследват Марс.

„Мисията до Марс ще бъде най-голямото медийно събитие в историята. Целият свят ще може да гледа и да помага в решенията, докато се подбират екипажите, да проследи тренировките и подготовката на мисията и разбира се, да наблюдава заселването на Марс. Имигриралите астронавти ще споделят опита си с нас, докато строят новия си дом, докато провеждат експерименти и изследват Марс“, обяви компанията. Проектът се разработва от 2011 г.

#риалити шоу #мисия #астронавти #Марс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »