Москов: Ако РБ получи мандат, първо ще говорим с ГЕРБ

Москов: Ако РБ получи мандат, първо ще говорим с ГЕРБ
Източник: Framar.bg
A A+ A++ A

РБ и ГЕРБ са готови да отидат на предсрочни парламентарни избори, ако всички възможности преди това са изчерпани. Това заяви на брифинг здравният министър в оставка от РБ Петър Москов. РБ и ГЕРБ проведоха среща в Министерския съвет, предаде БНТ.

„От гледна точка РБ да търси възможности и да се увери в наличието на реформаторско мнозинство в този парламент, от страна на ГЕРБ имаме ясната заявка, че в разговори за бъдещо мнозинство и за евентуално продължаване на реформаторските усилия, можем да влезем по същество само след фактическо връчване на мандат на следващата политическа сила, след БСП”, обясни Петър Москов.

Той добави, че за РБ е важно да се извърви цялото усилие и целият път. „Важно е тези разговори да бъдат пред очите на хората, да има предвидимост и след като са изчерпани всички възможности, тогава да се отиде на предсрочни парламентарни избори. Това е решението на Блока и той ще продължи да търси такова мнозинство”, обясни здравният министър в оставка.

Москов подчерта, че при неналичието на ясно мнозинство, заставащо зад реформаторски политики, колко ще бъде животът на този парламент няма никакво значение. „На този етап и двете политически сили сме скептични за това, но РБ ще продължи да полага усилия. Ако Плевнелиев реши да връчи мандат на РБ, ще подновим формалните разговори и първите разговори ще бъдат отново с ГЕРБ. Ако се достигне до решение за стабилно мнозинство, може и да има решение в този парламент, ако не и двете партии са готови да отидат на предсрочни избори”, заяви Петър Москов.

Потвърдихме и убедеността на РБ и ГЕРБ за стратегическо партньорство и в следващия парламент, ако вотът на хората го позволи, допълни той.

Москов посочи, че срещата с ГЕРБ протекла конструктивно и са били обсъдени в детайли двете години на съвместно управление на коалицията. „РБ и ГЕРБ дадоха високата си оценка за начина, по който в тези две години работеше коалицията и за резултатите, които постигна това управление, каза още Москов.

#ГЕРБ #РБ #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »