„Мудис“ понижи рейтингите на банки в Германия, Австрия и Гърция

„Мудис“ понижи рейтингите на банки в Германия, Австрия и Гърция
Експертите на „Мудис“ обясняват решението си с високата степен на излагане на тези банки на финансовата криза в Източна Европа.
A A+ A++ A

Рейтинговата агенция „Мудис“ (Moody's) „зарадва“ с по-ниски рейтинги няколко банки в три европейски държави.

Сред финансовите институции с понижен кредитен рейтинг са шест германски банки и трите най-големи банки в Австрия - Ерсте банк, Райфайзен банк интернешънъл и Банк Австрия, предаде bTV.

Експертите на „Мудис“ обясняват решението си с високата степен на излагане на тези банки на финансовата криза в Източна Европа. Според рейтинговата агенция Ерсте банк и Райфайзен банк са били засегнати от икономическата обстановка в Унгария и Румъния, докато понижаването на рейтинга на Банк Австрия се дължи на несигурната ситуация, в която е Уникредит груп, чийто австрийски филиал се явява тя.

По-ниският рейтинг на германските банки е следствие от качеството на активите им на фона на задълбочаващата се криза в еврозоната.

С по-нисък кредитен рейтинг осъмнаха и две гръцки банки, контролирани от френски финансови институции.

Според „Мудис“ банките са застрашени от възможното излизане на Гърция от еврозоната. По тази причина агенцията понижи рейтингите на Емпорики банк и банка „Геники“ с две степени - от B3 до Caa2.

#рейтинг #банки #Moody's #„Мудис“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници