РБ започва консултации за евентуално правителство, ако получат мандат

РБ започва консултации за евентуално правителство, ако получат мандат
Източник: Novinite.EU
A A+ A++ A

Реформаторският блок започва консултации с парламентарно представените политически сили за евентуално съставяне на правителство, ако им бъде връчен третия проучвателен мандат. В момента реформаторите се срещат с най - голямата парламентарна група - ГЕРБ, а в следващите дни ще разговарят и с останалите парламентарно представени партии, без БСП, ДПС и ДОСТ, предаде БНТ.

Целта на консултациите е да разберат дали е възможно в рамките на този парламент да бъде формирано стабилно мнозинство, гарантиращо продължаване и задълбочаване на реформите с особен акцент върху борба с корупцията; съдебната реформа; образование и здравеопазване; отбрана и сигурност; енергетика и икономическа стабилност.

Ако тези консултации покажат възможност за ефективно реформаторско мнозинство, РБ ще оползотвори мандата и ще участва в парламентарно мнозинство, но без да излъчва политически лица в правителството, заявяват от РБ. Ако не покажат такава политическа воля и мандатът бъде връчен на РБ, Блокът ще върне мандата незабавно.

#РБ #ГЕРБ #БСП #ДПС #ДОСТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"