Политолог: Съществува възможността за нов кабинет в рамките на този парламент

Политолог: Съществува възможността за нов кабинет в рамките на този парламент
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Вероятността за нов кабинет в рамките на този парламент намалява, макар да не е изчезнала изцяло. Това коментира политологът Първан Симеонов. Според него най-логично изглежда третият мандат, който президентът трябва да връчи, да отиде при РБ. Идеята националистическа формация като ПФ да формира правителство изглежда по-скоро екзотична и би притеснила много хора, коментира още политологът, предаде Фокус.

„Звучи притеснително, когато една по-радикална политическа сила добие основна политическа роля. Второто място, където може да има такива притеснения, е Брюксел, това би се е сторило притеснително на мнозина, включително и на президента Плевнелиев. Знаете, че той в поведението си винаги е бил пролиберален, прозападен. Третото притеснително място е на югоизток. Република Турция има свои политически виждания, които са в разрез с мандат на Патриотичния фронт и Атака“, каза още Първан Симеонов.

Той допълни, че не е изключено да се стигне до опит за съставяне на правителство, но партиите малко по-малко свикват с мисълта, че отиват на избори.

#Първан Симеонов #ПФ #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"