РБ и ГЕРБ търсят диалог за евентуален трети мандат

РБ и ГЕРБ търсят диалог за евентуален трети мандат
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Реформаторския блок и ГЕРБ ще разговарят днес преди връчването на трети проучвателен мандат за съставяне на правителство. Утре президентът Росен Плевналиев ще връчи мандата на БСП, които категорично декларират, че ще го върнат, предаде БНТ.

От думите на държавния глава стана ясно, че той вероятно ще даде шанс за сформиране на кабинет на Реформаторите. Вчера съпредседателят на блока Меглена Кунева беше категорична, че не става дума за правителство, излъчено от формацията, а би се търсило съгласие за номиниране на премиер, който сам да посочи министрите си. В предаването "Още от деня" Румен Христов от СДС уточни, че правителството би трябвало да спазва приетия бюджет и в този смисъл има начертана политика за действие.

По думите му такова правителство може да работи през следващите 2 години, но за момента ще се преговаря за по-кратък хоризонт. Ако обаче ГЕРБ категорично откаже съдействие, правителство с третия мандат няма да има. Днес в 9 часа се събира Изпълнителният съвет на партиите от Реформаторския блок.

#ГЕРБ #БСП #СДС #Реформаторския блок #росен плевналиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"