В Кюстендил арестуваха 60-годишен за побой над учителка

В Кюстендил арестуваха 60-годишен за побой над учителка
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

60-годишен мъж от Кюстендил е задържан в полицейския арест в края на миналата седмица за хулиганска проява. Подразнен от ученици от близки до дома му училища в Кюстендил, той е отправял закани към тях. Мъжът е нанесъл и удари по главата на придружаващата ги до училищния автобус учителка, предаде Дарик.

Мъжът ударил учителка пред 5- то ОУ и Спортното училище в Кюстендил е бил предупреждаван от полицията преди около 2 години, когато е влязъл в двора на учебните заведения с газов пистолет.

Той е имал лошо отношение към децата от ромски произход, научи Дарик. Учителката по география от Спортното училище, която в петък е била дежурна по изпращането на учениците до училищния автобус, го е призовала да не се занимава с децата, след което, 60- годишният мъж е ударил два пъти жената в лицето, при което е счупил очилата й. Учителката е в стрес и е в болнични за 1 седмица.

Агресивният мъж продължил да търси саморазправа с децата, при което друга учителка, дежурна от основното училище го е спряла, пръскайки го със спрей за самозащита.

Инцидентът е станал около 16, 30 ч. в петък, когато ученици от двете училища изчакват училищните автобуси, за да се приберат по домовете си, в селата от община Кюстендил. По информация на Дарик, в този момент не е имало деца от ромски произход, защото те се извозват по друго време.

60- годишният нападател живее в кооперация срещу двете училища, които са в една сграда, в кюстендилския квартал "Могилата". 

#Кюстендил #мъжът #учителка #пистолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"