БАБХ засилва проверките преди Никулден

БАБХ засилва проверките преди Никулден
Източник: БНР
A A+ A++ A

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва засилени проверки на обекти, в които се предлагат риба и рибни продукти, в цялата страна. Д-р Райна Иванова, експерт в Агенцията за безопасност на храните, коментира, че във връзка с Никулден извършваме проверки, които са засилени и са извън чистотата на контрол, който е планов, предаде БНР.

"Ние извършваме засилени проверки в обектите за отглеждане на аква културите, в обектите за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове, пазари, обекти за търговия на едро, за търговия на дребно, заведения за обществено хранене", допълни Иванова. Експертът каза също, че това са проверки, които продължават и на самия Никулден и ще приключат в края на работния ден на 6 декември.

По време на почивните дни имаше дежурни инспектори във всички областни дирекции по безопасност на храните, които са извършвали проверки и са приемали сигнали и жалби. Проверките показват, че производителите и търговците са дисциплинирани, добави д-р Иванова.

"Няма такива фрапиращи нарушения както миналата година, но пак откриваме храни, които не се съхраняват съгласно изискванията. Има риба, която се продава на нерегламентирани места. В общи линии това са нарушенията".

#БАБХ #риба #рибни продукти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"