Кунева: РБ ще приеме мандата, ако Плевнелиев го предложи

Кунева: РБ ще приеме мандата, ако Плевнелиев го предложи
Източник: Sites
A A+ A++ A

Тази седмица, в четвъртък президентът Росен Плевнелиев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на БСП. Ако и те върнат мандата, както заявиха предварително, третият вероятно ще бъде връчен на Реформаторския блок - поне такъв сигнал даде държавният глава по-рано, предаде БНТ.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева каза днес, че Реформаторският блок няма да обърне гръб на мандата, ако президентът им го предложи. Тя обаче не смята, че Реформаторският блок трябва да участва в правителство в рамките на този Парламент. Според Кунева трябва да се намери обединяваща фигура, която да състави правителството.

"Не ми се струва уместно, когато се предлага един мандат да обърнеш гръб, аз вече казах и започнах с това, че да обърнеш гръб в момента на една институция като президентската е дълбоко некултурна политически, а и човешки. Не става въпрос за участие на РБ в правителство, не е възможно след като си подал оставка някой от министрите да влезне в каквото и да било друго правителство в рамките на този парламент - това е несериозно", коментира Кунева.

#Росен Плевнелиев #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »