Расте броят на ранените при взривовете в склада за боеприпаси

Расте броят на ранените при взривовете в склада за боеприпаси
Мъжът е бил транспортиран в Сливен в 18:30 часа с гръдна травма и нараняване на лявата ръка, но е контактен и стабилен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общо десетима пострадали при взривовете в склада за боеприпаси в сливенското село Лозенец са приети в болница, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

В ямболската и сливенската болница са постъпили двама нови пациенти.

Девети пациент е постъпил в ямболската болница. Той е с нараняване на тъпанчето от взривната вълна, настанен е в отделение „Уши, нос, гърло". В това отделение вече има двама пациенти.

Други трима са в хирургичното отделение на болницата, а ще трима – в ортопедичното.

Междувременно един пациент от постъпилите досега общо 9 души е бил изписан и в момента хоспитализираните в лечебното заведение са 8 пациенти.

Екип от Военномедицинска академия в момента е в болницата в Ямбол, за да прегледа пострадалите от взрива. Медицинският екип е от двама хирурзи, един травматолог, един токсиколог, реаниматор и сестра.

42-годишен мъж от Бургас, пострадал при взривовете край Петолъчката, е настанен в Спешно отделение на областната болница „Д-р Иван Селимински“.

Мъжът е бил транспортиран в Сливен в 18:30 часа с гръдна травма и нараняване на лявата ръка, но е контактен и стабилен. Правят му се рентгенови изследвания.

Директорът на лечебното заведение д-р Васислав Петров каза, че болницата разполага с добре обучен персонал и съвременно медицинско оборудване, за да реагира при такива тежки инциденти.

Има готовност при необходимост да бъдат мобилизирани и допълнителни медицински екипи.

#взрив #пострадали #Ямбол #Сливен #Петолъчката #взривове #„Берета Трейдинг“ #Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"