Взривовете край Сливен – в частен склад за боеприпаси

Взривовете край Сливен – в частен склад за боеприпаси
Първият сигнал за взривовете е подаден в 14.40 ч. По първоначална информация складова база на частна фирма за боеприпаси в близост до стралджанското село Лозенец се е запалила. БГНЕС
A A+ A++ A

Взривовете, които се разразиха във вторник следобед до пътен възел „Петолъчката“ край Сливен, идват от частен склад за боеприпаси, а не от складове на Министерството на отбраната.

Силната експлозия избухна около 14:40 часа в склад на фирма за разглобяване на снаряди до „Петолъчката“.

Първоначално се предполагаше, че взривовете са от поделение на военните край Ямбол. От Министерството на отбраната опровергаха тази информация и съобщиха, че взривовете са от частен склад, а не военно поделение, и Министерството на отбраната няма нищо общо с него.

Собственик на складовете е софийската фирма „Берета трейдинг“.

„В 14.40 ч. в Първи цех на складовата база е имало взрив. Веднага след този взрив хората са напуснали базата," обясни по БНР собственикът на „Берета Трейдинг" Десислав Делев, фирмата собственик на склада.

В склада, където възникна аварията, са се обезвреждали боеприпаси от поделението в Челопечене.

Кметът на Стралджа Митко Андонов съобщи, че след първоначалния силен взрив продължават да се чуват по-слаби, а един склад в района на производствената база гори.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на отбраната Аню Ангелов, придружавани от лекарски екипи от Военномедицинска академия и военни следователи, заминават за района на пътен възел „Петолъчката“, съобщиха от правителствената информационна служба.

Екипите, ръководени от двамата министри, ще се заемат на място с разследване и установяване на причините за инцидента.

#Министерство на отбраната #Стралджа #МВР #Ямбол #Сливен #„Петолъчката“ #пътен възел #взрив #взривове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"