7 ранени при взривовете на боеприпаси край Сливен

7 ранени при взривовете на боеприпаси край Сливен
Първият сигнал за взривовете е подаден в 14.40 ч. По първоначална информация складова база на частна фирма за боеприпаси в близост до стралджанското село Лозенец се е запалила. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Седем души са ранени при взривовете на складове с боеприпаси, които избихнаха край Сливен във вторник следобед, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Причините за взривоете са неясни. Пострадалите са настанени в сливенската и ямболската болница. Сред тях има тежко ранени с мозъчно-черепни травми, пострадали със счупени ребра, с изгаряния.

От пресцентъра на Министерството на здравеопазването съобщиха за седем души, пострадали при взривовете, двама от които са в тежко състояние.

Четири екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в Ямбол и един екип от Сливен са се отзовали на мястото на инцидента в склада на частна фирма за утилизация на боеприпаси.

Създадена е организация, в случай че лекарските екипи преценят, че е необходимо транспортиране в столични лечебни заведения, пострадалите да бъдат преместени в института „Пирогов“, където има готовност.

Предполага се, че към момента на взривовете в района на складовете са се намирали около 20 души.

Силна експлозия избухна около 14:40 часа в склад на фирма за разглобяване на снаряди близо до пътен възел Петолъчката, съобщиха от МВР.

Първият взрив беше последван от поредица по-малки, които продължават да се чуват, въпреки че заглъхват.

#пътен възел #Петолъчката #Сливен #Ямбол #МВР #Стралджа #Министерство на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"