"Българската Коледа" ще бъде в помощ на децата с хронични заболявания

"Българската Коледа" ще бъде в помощ на децата с хронични заболявания
Източник: bTV
A A+ A++ A

 

След проведени консултации с водещи специалисти в сферата на детското здравеопазване се обединяваме около решението 14-то издание на „Българската Коледа“ да бъде насочено в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания. Това каза президентът Росен Плевнелиев при обявяването на четиринадесетото издание на „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава, предаде БГНЕС.

Президентът посочи, че за пети път през своята история в кампанията се поставя акцент върху конкретен системен проблем за решаване в помощ на българските деца.

„Като президент се гордея, че променихме и надградихме „Българската Коледа“. Нейната роля вече не се изчерпва само с това да се набере един ресурс и той да бъде разпределен. Но откакто аз съм президент, ние си поставихме и друга по-голяма и важна цел - да търсим и намерим устойчиво решение на системни проблеми“, каза президентът.

Приключилата на 30 ноември т.г. кампания 2015/2016 г. на „Българската Коледа“, посветена на децата в реанимация, успя да събере близо 2 400 000 лева, с които са подпомогнати 471 деца и 19 лечебни заведения. За 13-те години на кампанията 3409 деца получили помощ, за да се преборят с болестта. Общо 28 млн. лв. са събраните средства. 229 учебни заведения получили като дарение високо технологична апаратура за лечение и рехабилитация. 

#Росен Плевнелиев #Българската Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай