Как момиче инвалид стана талантлива танцьорка

Как момиче инвалид стана талантлива танцьорка
A A+ A++ A

Има безброй доказателства, че болестите и физическите недъзи отстъпват пред силата на човешката воля и смелите мечти. Такава е и историята на 13-годишната Кортни.

На две годинки тя още не е проходила. За разлика от всички деца на нейните години тя не може да стои сама на краката си и да прави бели като всяко дете на нейната възраст. Кортни има заболяване, което не й позволява да бъде като другите деца. След доста изследвания лекарите поставят диагнозата й: доброкачествен синдром на свръхподвижните стави (ДССС). Това заболяване, както подсказва името му, е свързано с патологична подвижност на ставите, която не позволява нормално изпълнение на движенията. Състоянието включва още мускулна слабост, която прави извършването на движенията още по-трудно за болните.

Малката Кортни е с лоша прогноза и лекарите казват на майка й, че не е сигурно дали и кога ще проходи. На 2 годинки майка й забелязва, че тя изключително много обича музика и се опитва да танцува. Малкото момиче толкова се увлича по музиката и танците, че започва да танцува всеки ден, а танците започват да изместват физиотерапията. На три вече се движи сама, но все още не може да слиза по стълби.

Постепенно Кортни става по-стабилна и се справя много по-добре с движенията, започва да ходи самостоятелно. На 7 продължава да танцува и единствената й мечта е да танцува и да бъде на сцена. Танцува неуморно всеки ден.

Днес Кортни е на 13. Продължава да танцува със същата страст и да се бори с болестта си. Преди месец се явява на прослушване за главна роля в танцова постановка. Измежду 100 момичета, тя остава сред избраните 6 за втори кастинг. Накрая избират нея, тя ще бъде примата на постановката.

Кортни споделя, че е изключително щастлива и това е всичко, което иска – да танцува и играе. Репетира усилено, контролира заболяването си и мечтае за голямата сцена.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"