Парите за ремонта на "Бояна" са пренасочени за 2017 г.

Парите за ремонта на "Бояна" са пренасочени за 2017 г.
Източник: Wikimapia
A A+ A++ A

 

Правителството направи промени в Устройствения правилник на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС, с който структурата, функциите и организацията на работата на администрацията на Центъра се привеждат в съответствие с измененията в националния механизъм на Председателството, одобрен през септември тази година, предаде БГНЕС.

Предвид съкратените срокове за подготовка след изтеглянето на Председателството с половин година по-рано, дейностите се концентрират основно през 2017 г. и първата половина на 2018 г. Това предполага увеличаване на административния капацитет на Центъра в контекста на задачата му да подпомага всички координатори по отделните направления на подготовката и провеждането на председателството.

С предложеното увеличение до края на годината още петима служители ще се включат в екипа на Центъра и така общият му брой да стане 20 щатни бройки. През 2017 г. той ще достигне максимален брой от 50 служители, които ще се запазят и през първата половина на 2018 г., след което поетапно ще намаляват до закриването на Центъра.

С промените в постановлението се създава възможност за изпълнение на задачите и мерките от Плана за подготовка на председателството в срок, като се предотврати прекомерното натоварване на отделни звена и служители, водещо до непълноценно и некачествено изпълнение на задълженията им. В същото време, промените в числеността на персонала няма да доведат до изменения във вече определения бюджет на Центъра за 2016 г. и следващите години.

С друго решение правителството в оставка реши предвидените за 2016 г. и 2018 г. лв. средства в размер на 9 млн. лв. за ремонти в комплекс „Бояна“ да се ползват през 2017 г. Те ще са нужни за обновяване на сградата, за ремонт на сградните инсталации и въвеждане на енергоефективни мерки, доставка на машини и съоръжения. Сградата ще се ползва за нуждите на Председателството. За 2017 г. се пренасочват и средствата за провеждане на конкурс за избор на лого на Българското председателство.

#Съвета на ЕС #Бояна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници