Каракачанов: Няма воля в парламента за решаване на проблема с пенсиите

Каракачанов: Няма воля в парламента за решаване на проблема с пенсиите
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Не можем повече да бягаме от темата за ниските доходи на българските пенсионери. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по време на дебатите по второ четене на Законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2017 година, предаде Фокус.

„Не е проблемът дали нашите предложения за минимална пенсия от 300 или 200 лева са най-правилните, проблемът е, че няма човешка воля в този парламент, а и в правителството, с този въпрос най-накрая някой да се заеме и да го решава”, заяви Каракачанов. По думите му липсва нормален дебат по тези въпроси. „Резерви има”, коментира Каракачанов и призова за преразглеждане на пенсионната система за 2017 година. „Ще видите, че ще отпаднат 70% от мнимите инвалиди, които сега точат социалния бюджет”, аргументира се Каракачанов. 

В реплика председателят на ПГ на „БСП лява България” Корнелия Нинова подчерта, че парламентарната ѝ група ще подкрепи предложението за увеличението на пенсиите и предложеното преизчисляване. „Ще ви подкрепим и в чл. 9 за увеличаване на минималния осигурителен доход, като източник на приходи за увеличение на пенсиите”, посочи Нинова. „Малко ме изненадва вашата позиция. Това правителство в оставка, което вие подкрепяте, само преди една година прие онази „велика” пенсионна реформа, която щеше да доведе до увеличение на пенсиите. Тогава не повдигнахте тези въпроси”, допълни още Нинова. 

Възползвайки се от правото си дуплика Красимир Каракачанов подчерта, че парламентарната му група не е подкрепила пенсионната реформа и призова за преглеждане на стенограмите от пленарните заседания, които да установят това. 

#Красимир Каракачанов #Корнелия Нинова #пенсиите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"