Симеонов: Готови сме да поемем управлението

Симеонов: Готови сме да поемем управлението
Източник: Велика България
A A+ A++ A

 

Не само сме готови, а сме длъжни да поемем управлението. Това заяви съпредседателят на ПФ Валери Симеонов. „Говорим с всички, без ДПС и ДОСТ. Говорим и с РБ, и с други, но не говорим за мандат, защото нямаме връчен мандат. Не само сме готови, а сме длъжни да поемем управлението. Затова сме в парламента, за да поемем отговорността си пред избирателите ни. Те не са ни пратили тук, за да играем в някаква политическа ролетка, а да изпълним дълга си, такъв, какъвто са ни го възложили. Дългът е след като има риск държавата да бъде хвърлена в безвремие, в криза, да се направи невъзможното, но да не се допуска това”, каза Симеонов, предаде БГНЕС.

Той подчерта, че в решението на патриотите има само дълг. „Нямаме никакви притеснения за нови избори. Обединените патриоти са политическа коалиция във възход, имаме пълното основание да сме сигурни, че ще имаме още по-висок резултат на избори, но не смятаме, че това ще бъде добре за България, въпреки че ще бъде добре за нас. Добре би било ГЕРБ и БСП да разсъждават по този начин. Да изчакаме първо да видим дали ще ни бъде връчен мандат, което не е сигурно”, призова Валери Симеонов.

Относно това дали тяхно евентуално правителство би успяло да изкара пълен мандат, Симеонов обясни, че това зависи от сегашното Народно събрание. „Не мога да обещая нещо, което не зависи само от нас. Ние сме 33-ма депутати, ако получим подкрепа на програмата, която ще предложим да бъде разписана, како направихме преди 2 години”, каза той.

„За нас е важно да бъде подписана програма, която да се разпише и по този начин да разчитаме на подкрепа, каквато направихме в началото на мандата. Ние сме били лоялни на тази коалиция и сме подкрепяли, нормално е да поискаме същото. Държим да се изпълняват документи, а не да се подкрепяме, защото сме си симпатични”, подчерта Валери Симеонов.

Той коментира, че не е видял провал на сегашната програма, а изборите са породени от поредица от управленски и личностни грешки. „Не сме пред избори заради това, че 43-ото НС е нестабилно или неработещо”, подчерта Симеонов. Според него сегашният парламент е работещ. 

#Валери Симеонов #ГЕРБ #ДПС #ДОСТ #РБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници