Работници излязоха на протести в САЩ. Искат вдигане на заплатите

Работници излязоха на протести в САЩ. Искат вдигане на заплатите
Източник: 24 Часа
A A+ A++ A

 

Над 25 души, участвали във вторник в протести в центъра на Ню Йорк с искания за повишаване на работната заплата, са арестувани, съобщиха американски медии, предаде БГНЕС.

Протестиращите искаха вдигане на минималния размер на почасово заплащане на труда на федерално равнище до 15 долара на час. Около 350 души се бяха събрали в парк в Манхатън и издигнаха лозунги против социално-икономическата политика в страната. Според полицията арестуваните са протестиращи, които са се държали най-агресивно и са се опитвали да спрат движението по улицата.

Подобни протестни акции се проведоха във вторник и в други градове като Денвър, Детройт, Лос Анджелис и Хюстън. Няколкостотин души протестираха край терминалите на международното летище „О Хара” в Чикаго.

От 2009 година минималната работна заплата в САЩ на федерално равнище е 7,25 долара на час. Според експерти, за да може средно американско четиричленно семейство да се издържа над чертата на бедността, са необходими не по-малко от 11 долара на час. В 21 щата минималната заплата е по-висока от предвиденото във федералното законодателство.

Такива протести организират работници в заведенията за бързо хранене и други нископлатени дейности. 

#Ню Йорк #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"