Здравко Здравков: Цялостното спиране на строителството в район "Младост" е много неправилно

Здравко Здравков: Цялостното спиране на строителството в район "Младост" е много неправилно
Източник: Dnevnik.bg
A A+ A++ A

Подходът да се спре строителството в район "Младост" е много неправилен. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков. По думите му, се разглежда всеки един конкретен случай, като се търси възможност за решение на проблема. "Защото има достатъчно свободни общински терени, където би могло да се разработи подробен устройствен план на терени, които са общинска собственост и да се намери възможност тези проблемни имоти да бъдат обезщетени с общински терен", обясни Здравков, предаде БНТ.

Той изрази категорично позицията си, че е против замразяването на каквато и да е строителна дейност в този район, защото така не може да се направи една детска градина или дори улично осветление. Това не означава, че инвестициите, които трябва да направи общината в този район и тя ги прави, ще бъдат замразени. Спекулирането с думата "мораториум" е изключително опасно, допълни главният архитект на София.

Трябва да се потърси формата на диалога, каза още Здравков. Формата, под която хората искат да строят да дадат своето място в градската среда - да построят детска площадка, барбекю или някакво спортно съоръжение и затова подхождаме по единично към всеки случай. "Аз получавам сигнали ежедневно - миналата седмица например, дойде сигнал, че се строи върху тръби на "Топлофикация". Направихме проверка и установихме, че тръбите не работят. Аз реагирам за всеки един случай изключително бързо и не съм оставил случай, който да не е проверен", каза още Здравко Здравков.

#Здравко Здравков #Младост #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »