Овчаров: Има инвеститор за "Белене". Дончев и Петрова да обясняват

Овчаров: Има инвеститор за "Белене". Дончев и Петрова да обясняват
Източник: Кросс
A A+ A++ A

„Има инвеститор за АЕЦ "Белене", заяви Румен Овчаров. Той допълни, че не може да кажа кой е той, тъй като няма това право. „Това трябва да каже министърът на енергетиката", каза още Овчаров, който се обяви за вдигане на мораториума за строителството на атомната централа от сегашното Народно събрание, предаде Нова тв.

„През последните шест месеца Томислав Дончев, Борисов и Теменужка Петрова твърдят, че търсят инвеститор, сега нека да кажат какво се случва”, каза още бившият икономически министър. Овчаров беше обвинен за безстопанственост в размер на 193 млн. евро по делото "Белене". Той коментира, че щетите за страната ни по проекта настъпват след спирането му. „Виновни са тези, които спряха проекта”, категоричен беше той.

Бившият енергиен министър допълни, че щетите не идват от това, че три правителства са работили по него, или от това, че няколко министри са изпълнявали постановления за реализацията му. Според Овчаров въпросът е кога прокуратурата ще разследва кой и защо е спрял проекта. „Духът на победата беше на националния съвет на БСП вчера. Мисля, че левицата отново тръгна към властта”, каза той и добави, че е убеден, че БСП ще победи и на парламентарните избори. „Имам чувството, че управляващите не осъзнават какво им се случва”, добави той.

#Румен Овчаров #Белене #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »