Павлова: Мократа настилка и мъглата са причина за катастрофите на АМ "Тракия" край Вакарел

Павлова: Мократа настилка и мъглата са причина за катастрофите на АМ "Тракия" край Вакарел
Източник: Мениджър
A A+ A++ A

 

Настилката е била мокра и е имало мъгла. Мъглата е била и основната причина за първата верижна катастрофа, която се случва, следвана от втора. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, относно пътните инциденти на АМ „Тракия“ в района на Вакарел, предаде БГНЕС.

От леки коли е верижната катастрофа, следвана от втора, в която вече участват въпросният ТИР с лека кола, каза Павлова. „Нека не забравяме, че инцидентът се случва в 6.30 часа сутринта, когато температурите не са температури, които водят до заледяване. Причината за инцидента не е заледяване, а мокра настилка. За съжаление се е случил трагичен инцидент, който довежда до падането им от моста и загубата на човешки живот“, посочи Павлова.

Тя съобщи, че проверката на прокуратурата и следствените органи е приключила и в момента движението през пътния възел е пуснато в една лента, както е било позволено от органите на „Пътна полиция“.

„В другата лента в момента се работи и се монтира, наново се възстановява мантинелата, тъй като не можем да пуснем движението без мантинела. До средните часове на деня имаме ангажимента на фирмата да монтира мантинелата. В следващите дни ще бъдат възстановени и тротоарните конзоли”, увери Павлова. 

#Тракия #Вакарел #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници