Стара Загора домакинства на детския турнир по шахмат "Тракийско конче"

Стара Загора домакинства на детския турнир по шахмат "Тракийско конче"
Източник: БНР
A A+ A++ A

 

Стара Загора ще е домакин на юбилейния Десети турнир по шахмат за деца "Тракийско конче“. В надпреварата ще участват 136 малки шахматисти от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Ямбол, Русе, В.Търново, Свиленград, Сливен, Нова Загора и Пловдив. Най-много са участниците от Стара Загора – от шахклубовете "Тракийско конче" и "Траяна", предаде БГНЕС.

Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова ще открие официално турнира в 10.00 ч., на 26.11.2016 година, в общинската спортна зала "Иван Вазов". Организатори на турнира са Народно читалище "Георги Бакалов 1933" и Община Стара Загора.

Участниците ще се състезават в пет възрастови групи – до 8 години, до 10 г., до 12 г., до 14 и до 16 години, разделени в група А - за шахматисти на възраст над 8 години и група Б - за децата до 8 години. Това се налага от големия брой участници до 8 години, обясни Таня Михайлова от читалище "Георги Бакалов“.

Наградният фонд е 1500 лв., като класираните на първите три места ще получат парични награди и медали, а останалите – грамоти. Всяко дете, участник в турнира, ще грамота за участие и магнитен юбилеен стикер. 

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"