Песков: Рано е да се прогнозира за сътрудничеството на Москва с Вашингтон в Сирия

Песков: Рано е да се прогнозира за сътрудничеството на Москва с Вашингтон в Сирия
Източник: Новости
A A+ A++ A

 

Кремъл смята, че е преждевременно да се правят прогнози за възможно сътрудничество на Русия и САЩ по Сирия. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. „Каквато и позиция да заеме новата администрация на САЩ, да говорим (за Сирия – бел. ред.) е преждевременно“, каза той. „Трябва да имаме търпение и да разберем каква ще бъде конфигурацията в новата администрация“, допълни той, предаде БГНЕС.

По думите му руският президент Владимир Путин подкрепя идеята за сътрудничество между Москва и Вашингтон, но „която, за наше съжаление, не срещна взаимност у настоящата администрация на САЩ“. Песков също така отрече да Москва да е контактувала със сина на новоизбрания президент Доналд Тръмп, който е провеждал срещи в Париж на тази тема. „Не, нито Кремъл, нито представители на министерството на външните работи не са имали никакво отношение към тази дискусия“, каза Песков.

Вчера западни медии съобщиха, че Доналд Тръмп-младши е обсъждал през октомври в Париж сътрудничество с Русия в Сирия. Той е водил разговори с редица дипломати, бизнесмени и политици, твърдят участници в дискусиите.

Мероприятието, на което е присъствал Тръмп-младши, е организирано от френски аналитичен център. Основателят на организация Фабиен Боссар и съпругата му Ранда Кассис “са работили тясно с Русия, за да съдействат за спиране на конфликта“. Самата Кассис, която е ръководителка на сирийското опозиционно "Движение за плуралистично общество", е настоявала на срещата с Тръмп-младши.

Съветничката на новоизбрания президент Келиън Конуей потвърди присъствието на Тръмп-младши на мероприятието в Париж, но опроверга той да е имал пряк контакт с Касис. 

#Русия #САЩ #Сирия #Дмитрий Песков #Доналд Тръмп #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"