От БСП призоваха Борисов в НС заради бунта в Харманли

От БСП призоваха Борисов в НС заради бунта в Харманли
Източник: nova.bg
A A+ A++ A

 

ПГ на БСП викат премиера в оставка Бойко Борисов в парламента заради бунта на бежанци в Харманли. От парламентарната трибуна депутатът от левицата Атанас Мерджанов призова Борисов да се яви пред депутатите, предаде БГНЕС.

„От началото на това правителство, което вече е в оставка сме предупреждавали, че един от приоритетите в работата му трябва да бъде справяне с бежанската криза. От вчера следобед сме свидетели на изключителна ескалация на напрежението в бежанския лагер в град Харманли, нещо, за което и правителството, и граждани на Харманли, предупреждаваха и бяха известени”, заяви Мерджанов.

„От името на БСП да бъде поканен в пленарната зала премиерът в оставка, а ако е тръгнал в командировка за получаване на ордена в Будапеща, да бъде поканен вицепремиерът Румяна Бъчварова. Ако и тя е заета с международна дейност директорката на Държавната агенция за бежанците Първанова, или главният секретар на МВР-Георги Костов”, призова Атанас Мерджанов.

Според него е нужно народните представители и гражданите на България да бъдат информирани за мерките на правителството. „Нужно е спокойствие и сигурност в действията на властите. Затова трябва да бъдем информирани”, каза още Мерджанов.

От своя страна председателстващият Димитър Главчев увери, че ще „влезе във връзка с лицата, изброени от Мерджанов” и ще информира след половин час кой от тях е на разположение.

#Бойко Борисов #Харманли #Атанас Мерджанов #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"