В Горна баня излизат на протест преди заседанието на СОС

В Горна баня излизат на протест преди заседанието на СОС
Източник: БНТ
A A+ A++ A

 

Жители на кв. Горна баня излизат на протест преди заседанието на Столичния общински съвет. В социалната мрежа Фейсбук се разпространява покана за протест с наименование "Протест против безобразията в Столична община", обявен за четвъртък 24.11.2016г. пред сградата на Столична община, на ул. „Московска” 33. Протестът е организиран от Анелия Иванова и Георги Павлов, предаде БГНЕС.

Поканата гласи: "Преди началото на първата сесия на Столичния общински съвет от м. септември насам гражданите от почти всички квартали в гр.София се обединяват в протест срещу безобразията в Столична община. В четвъртък заедно ще излязат да заявят позицията си жителите на:…” , където на втория ред е записано: "- ж.к. "Горна баня" срещу замърсяването от неправомерно изграденото депо за строителни отпадъци в зелена площ и рисковете за околната среда".

„Преди седмица същите хора се опитаха да организират протест в самия квартал Горна баня. Тогава те съпровождаха г-н Кадиев, макар никой от тях да не е жител на квартала и очевидно не е бил наясно, че на тази територия няма такова "депо за строителни отпадъци", а посоченото от тях депо всъщност е временна площадка за материали за изграждащата се в квартала ни дълго очаквана от всички канализация, като след приключване на строителните работи теренът ще бъде разчистен, както се е правило и при другите строителни етапи до сега.

Още тогава от жителите на Горна баня беше обяснено на г-н Кадиев и неговия екип, че има някакво недоразумение и никой от нас не протестира, дори напротив, проявяваме разбиране и подкрепа към действията на общината и фирмата, изграждаща канализацията, в името на по-качествения живот след приключването на проекта.

Днес, виждайки поредната лъжа в новата покана за протест, сме крайно възмутени от грубото посегателство върху гражданите на Горна баня и опита да бъдат използвани в името на една популистка и мръсна кампания за затвърждаване на позициите на г-н Кадиев като политик.

Категорично се разграничаваме от неговите действия и заявяваме, че няма да допуснем никой да отнема правото ни самите ние да решаваме кое е добре и кое зле за мястото в което сме израснали ние, нашите родители и нашите деца и няма да позволим да бъдем манипулирани, което явно е начин на работа на г-н Кадиев и екипа му.

В деня на протеста на господин Кадиев и компания, СОС ще разглежда Доклад внесен от кмета на район „Овча купел” - госпожа Христина Семерджиева, относно кандидатстване на район „Овча купел” за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за изпълнение на проект за водопроводна и канализационна мрежа в кв. Горна баня. За нас това е пряка провокация към решението на Общинския съвет и опит да бъде провален проекта за канализация на квартала!

За момента ние си сътрудничим изключително добре с районната администрация и със Столична община и смятаме, че използваме пълноценно лостовете на демокрацията, за да постигнем този успех, който постигнахме през последните две години. В тази връзка използваме медиите и трибуната на СОС да заявим - Г-н Кадиев, ние не заставаме зад вашия протест, нито зад вас! Това не е протест на горнобанци, а ваш протест! От тук насетне не сте добре дошъл в нашия квартал!”, заявяват жителите на Горна баня. /БГНЕС

#Горна баня #Столична община #СОС #ПУДООС #Анелия Иванова #Георги Павлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"