Зеленогорски: Не се съмнявам в професионализма на Москов и Ненчев. Става въпрос за "бялата мафия"

Зеленогорски: Не се съмнявам в професионализма на Москов и Ненчев. Става въпрос за "бялата мафия"
Източник: Капитал
A A+ A++ A

„Струва ми се, че реформаторите са специален обект за прокуратурата в момента”, каза Найден Зеленогорски от Реформаторския блок по повод разпитите на министри от кабинета в оставка тези дни, предаде бТВ.

Разпитите започнаха от вчера, като през следствието ще минат почти всички министри от кабинета „Борисов 2”. Членовете на правителството дават обяснения за мотивите, с които са взели неприсъственото си решение по сделката с Турция за детски ваксини, заради която Петър Москов получи обвинение.

По думите му е „твърде загадъчно”, че двама от четирима министри на реформаторите са извикани на разпит, като на един му е повдигнато обвинение. „Аз нямам съмнение – нито аз, нито колегите – в професионализма на Петър Москов и Николай Ненчев. Познавам и двата случая в детайли, те са работили в интерес на държавата”, смята Зеленогорски.

Той очерта вероятните причини за повдигането на обвинение срещу здравния министър в оставка Петър Москов. „Вероятно става въпрос за фармацевтичните гиганти и бялата мафия. Ако той е успял да вземе от ръцете им 500 млн. лв., очевидно това не е много приятно за тези хора”, каза депутатът.

По повод слуховете, че на военният министър в оставка Николай Ненчев също ще му бъде повдигнато обвинение заради ремонта на самолетите ни, Зеленогорски каза, че „на Североизток ще са много доволни от това”.

„В България от Североизток идва само студ и комунизъм. Аз съм притеснен, че при първата стъпка за превъоръжаване започват такива намеси в действията на военния министър и правителството”, допълни Зеленогорски.

„За мен беше крайно нелогично подаването на тази оставка”, каза Зеленогорски. По думите му това е бил доста хазартен акт, който е поставил на карта бъдещето на страната ни.

Вчера реформаторите бяха на консултации при президента Росен Плевнелиев за съставяне на ново правителство. „Ние ясно казахме, че в тази ситуация очевидно нереалистично е да приемаме мандат. Това може да стане само с подкрепата на ГЕРБ. Те препотвърдиха мнението си, че не биха подкрепили кабинет в рамките на този парламент”, каза Зеленогорски.

По думите му при предстоящи парламентарни избори реформаторите отново ще бъдат част от управлението. „Пожелавам успех на новия проект на колегите и се надявам, че заедно с нас и ГЕРБ ще можем да сформираме ново дясно-центристко правителство”, каза Найден Зеленогорски по повод заявката на лидера на ДСБ Радан Кънев за създаване на ново тъмносиньо движение.

„Бих им предложил да не горим мостове, защото може утре да се наложи да минем по тях”, каза още той. „Постоянно си говорим с Радан, ние нямаме проблеми с целите. Имаме проблеми с това, че те искаха да са радикална опозиция”, поясни Зеленогорски.

 

#Найден Зеленогорски #Борисов 2 #ГЕРБ #Радан Кънев #Петър Москов #Николай Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »