Нашите боксьорки спорят за евротитлите на финала на в София

Нашите боксьорки спорят за евротитлите на финала на в София
Източник: TVN.bg
A A+ A++ A

 

Състезателки от Швеция, Азербайджан и Турция ще се изправят срещу българските боксьорки във финалните срещи на 10-ото Европейско първенство за жени, което завършва днес в столичната зала „София”, предаде БГНЕС.

Двубоите за титлите ще бъдат открити в 15.00 часа с мач между Севда Асенова и Лизе Сандебиер от Швеция в категория до 48 кг. 31-годишната русенка е двукратна сребърна медалистка от еврошампионатите в Дания 2007 и Букурещ 2014. В 15.30 часа на ринга ще се качи Станимира Петрова, която ще боксира за титлата в категория до 54 кг срещу Анна Алимарданова от Азербайджан. Световната ни шампионка в тази теглова група от Корея 2014 има да си връща на азерката, която я отстрани на 1/4 финалите на първите Европейски игри в Баку 2015, след което спечели бронзовото отличие там.

Веднага след това (в 16.00 ч.) е финалната среща на Деница Елисеева срещу Сати Бурку от Турция при 57-килограмовите. За 35-годишната ни преподавателка в детска градина това е първи европейски финал след три спечелени бронза. Туркинята е участничка на Световното тази година, където Елисеева е трета, но отпада още в първия кръг.

Въпреки че българките отстраниха на полуфиналите три рускини, Сборная отново е с най-много претендентки за титлите – 4. България и Турция са с по 3, а Азербайджан с 2. Още 8 страни имат по една участничка във финалните битки. Входът за зрителите в зала „София” е свободен. 

#Севда Асенова #Станимира Петрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници