Георгиев: БСП нямат право да спекулират с програмата за енергийна ефективност

Георгиев: БСП нямат право да спекулират с програмата за енергийна ефективност
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

БСП нямат нито моралното, нито политическото право да спекулират с програмата за енергийна ефективност. Това каза Георг Георгиев, депутат в 43-тото Народно събрание и председател на младежката структура на ГЕРБ за Националната програма за енергийна ефективност, предаде Фокус.

„Днес БСП се събуди с пореден катарзис. Днес от лидера Корнелия Нинова разбрахме, че всъщност програмата за саниране е нещо хубаво, което те припознават. Ние това го говорим от една година – време, което беше достатъчно за тях да говорят първо как ще бъдат крадени жилищата на хората, как държавата ще им ги взима, как ще им увеличим данъците, как това е схема за купуване на гласове, как това е схема, с която се цели някаква корупционна практика“, коментира Георгиев.

По думите му това е най-социалната и най-икономическата програма, която до момента е провеждана в полза на българското общество. „Програма, по която бяха засегнати хиляди български домакинства и програма, по която може да участва цялото население при абсолютно прозрачни механизми. Тя беше опорочавана в продължение на година от БСП по явни и подмолни начини. Всички си спомняте техните представители, които идваха по граждански обсъждания, по събеседвания, убеждавайки хората да не се включват в тази програма, саботирайки тази специално насочена към всяка едно домакинство възможност за намаляване на сметките и за повишаване на себестойността на всяка едно жилище, което е в кооперация и участва в програмата за саниране“, посочи Георгиев.

„Днес, когато те видяха абсолютно позитивния и икономически и социален ефект, се опитаха да присвоят тази програма, казвайки, че всъщност тя е нещо хубаво. Тя е нещо хубаво, колеги, обаче то принадлежи на ГЕРБ, на правителството на Борисов и от тук нататък вие нямате нито моралното, нито политическото право по какъвто и да е начин да спекулирате с тази програма“, подчерта той. „Поредна лъжа на Корнелия Нинова, която, както виждаме напоследък се събужда с едно и заспива с друго. Това не е отговорно поведение на лидер на втората по големина политическа сила. В този ред на мисли е наистина добре да се помисли дали да не се гласува за всеки един депутат по отделно, защото такива като Нинова няма да намерят място в парламента със сигурност“, каза още Георг Георгиев.

#Георг Георгиев #ГЕРБ #БСП #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"