Повдигат обвинение на Ненчев по договора за ремонт на МИГ-овете

Повдигат обвинение на Ненчев по договора за ремонт на МИГ-овете
Източник: БНР
A A+ A++ A

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев потвърди, че утре ще му бъде повдигнато обвинение за договора за ремонта на самолетите МИГ-29. Информацията, че Ненчев ще е вторият министър в кабинета "Борисов -2" след Петър Москов, който ще стане обвиняем до няколко дни, официално беше потвърдена от него, предаде БНР.

Утре  в столичното следствие той отново ще бъде представляван от адвоката си, който беше разпитван по време на идването си тук през май, лидера на ДСБ Радан Кънев. Ненчев повтори, че договора  за ремонта на МИГ-овете е бил изключително изгоден за България, освен това е бил част от политиката на НАТО да търси форма и начин да се ограничи влиянието на Руската федерация, край на цитата.

Ненчев твърди, че през последните две години докато е бил министър е бил подложен на  убийствен натиск и изрази загриженост на фона на това, как ли ще се държи следващият военен министър. За разпита си за ваксините, заради които вчера беше обвинен Петър Москов, Ненчев обясни, че вижда знак в това, че прокуратурата е избрала този показен начин да изясни обстоятелството около така нареченото неприсъствено подписване на договора за ваксините. Според него, министрите са можели да кажат, как са взели решението си, например на среща с прокурорите в МС, а не в столичното следствие.

Ненчев поиска време, за да каже какво вижда той в тази активност на прокуратурата сега след като МС на Бойко Борисов е подал оставка. Днес, Ненчев беше в Столичното следствие, където беше разпитван във връзка с бартера на ваксини между България и Турция.

#МиГ-29 #НАТО #Николай Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"