Линейките подкрепят железниците в стачката

Линейките подкрепят железниците в стачката
На 24 ноември линейките ще преминават покрай гарите с включена звукова сигнализация в знак на солидарност към протеста на железничарите. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ призова своите членове да изразят подкрепа с декларации към протестиращите от БДЖ по време на националната стачка на железничарите на 24 ноември 2011 г.

„Тези, които имат възможност, да се присъединят към тях по гарите, където стачкуват българските железничари. Призоваваме ви в знак на солидарност линейките да преминават покрай жп гарите с включена звукова сигнализация“, се казва в декларацията, цитирана от „Фокус“.

Членовете на синдикатите в здравеопазването ще вземат участие в протестния митинг, организиран от КНСБ и КТ „Подкрепа“ на 30 ноември 2011 година в София.

Налаганото силово от управляващите увеличение на пенсионната възраст с една година, въпреки подписаното Национално споразумение през 2010 г., е грубо погазване на нормите на социалния диалог, заявиха от федерацията.

Намерението за отнемане на „класа“ на работещите в държавната администрация, включително на работещите в НЗОК, е поредното необмислено и нелогично решение на управляващите, се казва още в документа.

Синдикатите смятат, че има формален социален диалог в отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването.

„Научаваме от медиите за „реформа“ в центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП), без да се обсъди в изградената работна група в началото на месец октомври за проблемите на работещите в ЦСМП“, се казва още в декларацията.

#железници #стачка #БДЖ #синдикати #здравеопазване #линейки #гари #пенсионна възраст #клас #ЦСМП #Център за спешна медицинска помощ #реформа #жп #синдикати #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"