ДСБ сама на изборите през 2013 г.

ДСБ сама на изборите през 2013 г.
ДСБ няма да участва в т.нар. политически инженеринг. Смятаме, че Синята коалиция без ДСБ няма да се приеме от десните избиратели, посочи Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ няма да прави компромиси и да търси коалиции на всяка цена, а ще се подготви за самостоятелно участие на парламентарните избори през 2013 г., обяви членът на ръководството на ДСБ Радан Кънев.

„ДСБ няма да участва в т.нар. политически инженеринг. Смятаме, че Синята коалиция без ДСБ няма да се приеме от десните избиратели. Важно е съдържанието, а не опаковката. Да се краде марката не е нашият стил," категоричен е Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.

„На Националното съвещание на ДСБ вчера преобладаваха категоричните мнения, че партията трябва да се готви за самостоятелно явяване на изборите," съобщи Радан Кънев и посочи, че решенията по всички въпроси ще бъдат взети на Националното събрание на ДСБ на 30 юни.

По думите му, безспорният акцент в предизборната платформа на партията ще бъде икономическата политика.

От ДСБ се надяват да са готови с листите за изборите още през октомври, за да знаят гласоподавателите за кои личности ще гласуват.

В 4 града - София, Варна, Видин и Горна Оряховица са се записали нови 130 души през последните месеци и това е отговорът на хората на всичко, което се случи, съобщи зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов.

Според Радан Кънев партията трябва да е отворена, освен към своите членове и симпатизанти, така и към хората с дясно мислене.

„ГЕРБ претендира да е дясна партия, но разочарова десните хора с всеки изминал ден. Не виждам за реалистично да има предсрочни избори, това би влошило нещата," изтъкна Радан Кънев.

Той подчертам че ДСБ ще проведе „истинска, дълга и силна кампания", за която парите не са решаващи.

„Напълно сме убедени в успеха на следващите избори - не само ще имаме парламентарно присъствие в следващия парламент, но ще имаме и позиции за излизане от кризата," заяви пък Димитър Бояджиев.

#ДСБ #Радан Кънев #Синята коалиция #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"