Кисинджър: Тръмп е най-независимият лидер на САЩ

Кисинджър: Тръмп е най-независимият лидер на САЩ
Източник: www.budnaera.com
A A+ A++ A

Победителят в президентските избори в САЩ Доналд Тръмп е "най-уникалният" и "независим от всякакви групи" лидер на Съединените щати. Това заяви бившият държавен секретар Хенри Кисинджър в интервю пред Фарид Закария по Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

"Той няма ангажименти към никоя група, защото спечели благодарение на собствената си стратегия", посочи Кисинджър, заемал поста държавен секретар в администрацията на президента Ричард Никсън (1969-1974 г.). Кисинджър отправи призив да не се припомнят на Тръмп неговите предизборни обещания, на които той не държи.

"Според мен трябва да му дадем възможността да се стреми към позитивни цели, каквито може би има в програмата му, и да ги обсъжда. Десетки години сме разкъсвали на парчета действащите администрации. Така може да стане и този път, но не бива да започваме по този начин", добави нобеловият лауреат.

На 17 ноември Кисинджър обсъди с Тръмп в Ню Йорк отношенията на САЩ с Русия и други държави. Според медиите милиардерът се е срещал с Кисинджър и по време на президентската надпревара, за да се консултира по външнополитически въпроси. Съвети е искала от него и съперничката на Тръмп, кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, посочва ТАСС.

#Доналд Тръмп #Хенри Кисинджър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай