Турция влага 28 млрд. долара инвестиции за чиста енергия

Турция влага 28 млрд. долара инвестиции за чиста енергия
Източник: Actualno.com
A A+ A++ A

 

До 2020 г. се очаква в сектора за възобновяеми енергийни източници в Турция да бъдат инвестирани 28 млрд. долара, сочи доклад на Световната банка. Около 16,4 млрд. ще бъдат вложени във вятърни централи, 7,4 млрд. ще отидат за производство на електричество от слънчева енергия, 3,4 млрд. за геотермална енергия 560 млн. за ВЕЦ-ове, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на доклада, предаде БГНЕС.

Освен това Турция планира да инвестира 18,6 млрд. долара в целени инфраструктурни проекти. Транспортният сектор ще бъде друг ключов дял от икономиката, който има голям потенциал за привличане на зелени инвестиции. В тази област има очаквания да бъдат направени инвестиции в размер около 24 млрд. долара за транспортна система с превозни средства, отделящи нисковъглеродни емисии.

Към 2023 г. Турция планира да задоволява 37% от енергийните си потребности чрез използването на възобновяеми енергийни източници. Към 2023 г. Турция иска да достигне нива от 20 000 мегавата от вятърна електроенергия, 500 мегавата от слънчева енергия и 600 мегавата от геотермални източници.

#Турция #Световната банка #ВЕЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »