Близо 16 000 нелегални мигранти са опитали да влязат на територията на Сърбия от август насам

Близо 16 000 нелегални мигранти са опитали да влязат на територията на Сърбия от август насам
Източник: БГ Сигнал
A A+ A++ A

 

Над 15 800 нелегални мигранти са се опитали да влязат на сръбска територия през последните четири месеца, съобщи вътрешното ведомство в Белград. „От 22 юли, когато общи патрули на полицията и военните поеха отговорност за гарантиране на сигурността на държавната граница с България и Македония, до днес 15 800 мигранти са се опитали незаконно да пресекат държавната граница”, съобщава министерството, предаде БГНЕС.

Посочва се, че 14 300 души са се отказали от опита си да влязат на сръбска територия при вида на въоръжените патрули, а останалите са били приведени в центрове за прием на бежанци в различни части на страната. Вътрешното министерство отбелязва, че с наближаването на зимата потокът от мигранти се увеличава, особено откъм България.

От 22 юли до 16 ноември служители на вътрешното министерство в Сърбия са повдигнали обвинения на 119 лица за незаконно пресичане на границата и организирано прехвърляне на 1292 нелегални мигранти. В момента на сръбска територия има около 6000 мигранти.

В граничните патрули по сръбската граница участват полицаи от Унгария, Чехия и Словакия, а сръбски полицаи участват в охраната на гръцко-македонската граница. 

#нелегални мигранти #България #Македония #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници